Salam & Hello semua...
Maaflah coz D lewat menyertakan resepi entry yg lalu iaitu ; Kek Jelly Buah-Buahan...Resepi asal D x sure..coz D dpt resepi nie dr akk D yg duk Senawang tuh!! oklah..meh try resepi nie ye:-
Bahan2nya:-
Bahan A
1 kotak Kek ( Swiss Roll/Pound Cake/Marble Cake)
*di potong2 & buat lapisan paling bawah sekali
Bahan B
500ml susu segar
3 sdb tepung kastad
2 sdb gula * Masak sampai pekat dgn api perlahan
Bahan C
1 tin buah-buahan Koktel
* Tabur sebagai lapisan ke-3
Bahan D
1 kotak Kristal Jelly Nona (any flavour -D guna Raspberry)
2 cawan air
1-2 sdk gula ( x letak pon x per)
* Masak hingga jelly pekat dgn api perlahan
Cara Membuatnya:-
Bahan A
1 kotak Kek ( Swiss Roll/Pound Cake/Marble Cake)
*di potong2 & buat lapisan paling bawah sekali
Bahan B
500ml susu segar
3 sdb tepung kastad
2 sdb gula * Masak sampai pekat dgn api perlahan
Bahan C
1 tin buah-buahan Koktel
* Tabur sebagai lapisan ke-3
Bahan D
1 kotak Kristal Jelly Nona (any flavour -D guna Raspberry)
2 cawan air
1-2 sdk gula ( x letak pon x per)
* Masak hingga jelly pekat dgn api perlahan
Cara Membuatnya:-
- Susun potongan kek/bahan A ke dlm bekas casserol sebagai lapisan yg paling bawah.
- Tuangkan bahan B. Biarkan sebentar selama 5 min
- Tabur rata bahan C.
- Akhir sekali lapiskan bahan D sebagai lapisan paling atas sekali.
- Sejukkan Kek Jelly Buah-buahan. Sedia untuk dihidang
No comments:
Post a Comment