Assalammualaikum & Hye kawan2 tersayang...ape khabar semua?..D harap semua baik2 saja serta ceria di samping family tersayang...
Aduh... time nk masukkan entry nie..hati D rasa sayu terkenang kan keluarga di kampung iaitu di Sg. Besar, Selangor. Lama rasa x balik ke kg asben nie...huhu...Rinduuuuuuuu..... D blajar resepi nie dari mak mertua D, Pn. Rajemah Bt. Deron(mekasih mak)...maklumlah dulu masa baru2 kawen ngan asben semua resepi mak mertua D bagi test rasa...risau kot2 menantu dia sorang nie x makan(ermmm cayang mak)...hehe..pasal beliau ingat D org bandar mungkin x biasa mkn masakan kampung2...hehe...sorry la mak..menantu mak nie tekak universal!!! ekekeke..semua leh masuk asalkan HALAL...insyaAllah...hehe..
Lauk nie mmg favourite family D taw..mmg sedap sgt2. Mak mertua D ckp ini resepi org Jawa?? iyer ker..ade cerita disebaliknye nie...hehehe..dikisahkan resepi nie di gelar Sambal Tahun kerana selain menggunakan cili api hijau yg agak byk...menurut mak mertua D jg, klu di masak lauk nie tahan 1 tahun???!! tul ker??? haa..part nie bior org Jawa tlg jwb yea.. ok lah...D akan sertakan resepinye kemudian coz D x der resepi khusus/formal utk lauk nie..semua main ikut rasa jer..bak kata org main campak2 jer...hehe...insyaAllah...agaknye ramai dah tau resepinye kot?? hehe....bye for now...see yaa..
Aduh... time nk masukkan entry nie..hati D rasa sayu terkenang kan keluarga di kampung iaitu di Sg. Besar, Selangor. Lama rasa x balik ke kg asben nie...huhu...Rinduuuuuuuu..... D blajar resepi nie dari mak mertua D, Pn. Rajemah Bt. Deron(mekasih mak)...maklumlah dulu masa baru2 kawen ngan asben semua resepi mak mertua D bagi test rasa...risau kot2 menantu dia sorang nie x makan(ermmm cayang mak)...hehe..pasal beliau ingat D org bandar mungkin x biasa mkn masakan kampung2...hehe...sorry la mak..menantu mak nie tekak universal!!! ekekeke..semua leh masuk asalkan HALAL...insyaAllah...hehe..
Lauk nie mmg favourite family D taw..mmg sedap sgt2. Mak mertua D ckp ini resepi org Jawa?? iyer ker..ade cerita disebaliknye nie...hehehe..dikisahkan resepi nie di gelar Sambal Tahun kerana selain menggunakan cili api hijau yg agak byk...menurut mak mertua D jg, klu di masak lauk nie tahan 1 tahun???!! tul ker??? haa..part nie bior org Jawa tlg jwb yea.. ok lah...D akan sertakan resepinye kemudian coz D x der resepi khusus/formal utk lauk nie..semua main ikut rasa jer..bak kata org main campak2 jer...hehe...insyaAllah...agaknye ramai dah tau resepinye kot?? hehe....bye for now...see yaa..