Hai..dah malam2 nie sibuk gak nk post entry menu hidangan petang tadi...menu yg simple aje..tp sgt enak di makan waktu petang2..nk2 lagi pada anak2 yg pulang dari sekolah!! terus ke dapur n ngapp!! hahaha...anak2 D ler tuh..sape lagi...cian anak2 mama...lapooo tuh!!hehehe..
Resepinye D ambil dari majalah SAJI edisi Julai 2008...hanye perlukan acuan karipap dan roti..intinye sardin...dan boleh dipelbagaikan ikut kreativiti...syiokk juga!! hehe..
Jemput rasa semuaaa....buleh ambil sorang seketui ye..dan klu minat meh ler try resepi yg D sertakan nie..hikhikhik...
Resepinye D ambil dari majalah SAJI edisi Julai 2008...hanye perlukan acuan karipap dan roti..intinye sardin...dan boleh dipelbagaikan ikut kreativiti...syiokk juga!! hehe..
Jemput rasa semuaaa....buleh ambil sorang seketui ye..dan klu minat meh ler try resepi yg D sertakan nie..hikhikhik...
RESEPI SARDIN RANGUP
bahan-bahan
10 keping roti
1 tin sardin-kecil
1 ulas bawang besar-hiris
1 biji telur
sedikit serbuk roti oren
bahan kisar
3 ulas bawang merah
1 ulas bawang putih
10 tangkai cii kering
sedikit minyak masak
cara menyediakannya:-
Tumiskan bahan kisar dan masukkan sardin. Hancur2kan sardin. Tumiskan sehingga garing. Ambil roti dan letakkan sardin di tengah-tengahnya. Kemudian kepilkan dengan acuan karipap. Celupkan roti di dalam adunan telur.Salutkan roti dengan serbuk roti oren, Panaskan minyak dan goreng hingga kekuningan.
bahan-bahan
10 keping roti
1 tin sardin-kecil
1 ulas bawang besar-hiris
1 biji telur
sedikit serbuk roti oren
bahan kisar
3 ulas bawang merah
1 ulas bawang putih
10 tangkai cii kering
sedikit minyak masak
cara menyediakannya:-
Tumiskan bahan kisar dan masukkan sardin. Hancur2kan sardin. Tumiskan sehingga garing. Ambil roti dan letakkan sardin di tengah-tengahnya. Kemudian kepilkan dengan acuan karipap. Celupkan roti di dalam adunan telur.Salutkan roti dengan serbuk roti oren, Panaskan minyak dan goreng hingga kekuningan.