Hai...aduhhh..ku sangka panas hingga ke petang..rupa2nya hujan di tengah hari...itu lah yg boleh D gambarkan perihal line internet D nie...buat hal lagiiiii!!! geram nyeee!! huhu...
Ekceli td lagi nk post entry nie..tp x kesampaian...huhu..x per lah..sementara line tgh nyawa2 ikan nie...D sumbat ler entry Pandan Chicken yg D buat semalam..hehehe..semalam tuh!! adehhh..jgn mare yea..hehe.
Lama dah D x buat resepi nie...mayb ade dlm 4-5 thn kot!! mula2 kenal Pandan Chicken nie masa D mkn kat satu restoren, iaitu Sri Melaka Restaurant yg terletak di PJ State, Selangor...bertentangan dengan Menara MBPJ sekarang..D pon pernah bekerja di situ juga waktu baru2 abes sekolah menengah sementara tunggu result SPM..hehe..dah bukak citer lama lak nie!! hehe..biasa le tu..terkenanggggg..ekekeke...k lah..jom layanzzz.
Ekceli td lagi nk post entry nie..tp x kesampaian...huhu..x per lah..sementara line tgh nyawa2 ikan nie...D sumbat ler entry Pandan Chicken yg D buat semalam..hehehe..semalam tuh!! adehhh..jgn mare yea..hehe.
Lama dah D x buat resepi nie...mayb ade dlm 4-5 thn kot!! mula2 kenal Pandan Chicken nie masa D mkn kat satu restoren, iaitu Sri Melaka Restaurant yg terletak di PJ State, Selangor...bertentangan dengan Menara MBPJ sekarang..D pon pernah bekerja di situ juga waktu baru2 abes sekolah menengah sementara tunggu result SPM..hehe..dah bukak citer lama lak nie!! hehe..biasa le tu..terkenanggggg..ekekeke...k lah..jom layanzzz.
RESEPI PANDAN CHICKEN
bahan2:-
500 gm ayam
2 sdb rempah kurma
2 sdb kicap cair
1 sdb serbuk cili
50 gm halia-dikisar
50 gm bawang putih-diketuk
250 ml perahan air pandan
2 sdb sos tiram
1 sdb minyak bijan
Cara membuatnya:-
bahan2:-
500 gm ayam
2 sdb rempah kurma
2 sdb kicap cair
1 sdb serbuk cili
50 gm halia-dikisar
50 gm bawang putih-diketuk
250 ml perahan air pandan
2 sdb sos tiram
1 sdb minyak bijan
Cara membuatnya:-
- Perapkan ayam dengan kesemua bahan di atas selama 4 jam atau lebih.
- Gulung ketul ayam dengan daun pandan dan goreng hingga garing.
- Hidangkan dengan sos cili Thai.
Sumber : Majalah SAJI edisi Ogos 2004
No comments:
Post a Comment