Meneruskan legasi perniagaan satay ini daripada allahyarham ayahanda tercinta..dan kini telah lebih 25 tahun bertapak di Jalan Kelang Lama, Kuala Lumpur, Malaysia. Dikenali dengan nama NMY SATAY
Saturday, May 1, 2010
Kueh Bakar a.k.a Bahulu Kemboja...
Assalammualaikum & Hello to all my beloved friends...Wah..lama rasanya D x bersiaran di rumah sendiri..rumah pon dah bersawang sana sini...hehehe..biasalah nk bagi alasan ape lagi...line tenet D ler yg bermasalah x habis2 lagi...sungguh kecewa betul lah..huhu..Oklah...D akan masukkan entry2 tertunda je lah gamaknye..hehe..dan Kueh Bakar nie mak D yang request!! hah?? mak yg request?? hehehe..slalu D anak beranak jer yg request nk mkn itu dan ini dari mak D..wahhh kali nie mak yg request plakkk!! eekeke..biasalah, kuih lama2 camni org tua2 suka kan...D buat seperti yg D belajar di kelas masakan tempohari ler..mudah jer nk mbuatnye...jom layanzzz...
RESEPI KUIH BAKAR
bahan2:-
1 cawan tepung gandum 3/4 cawan gula 1 cawan santan 1/2 cawan air daun pandan/blend daun pandan 4 biji telur 1/2 sdt serbuk kayu manis secubit garam
Cara membutnya:-
Campurkan gula dan telur. Kacau sebati.
Masukkan tepung dan serbuk kayu manis. Kacau sebati lagi.
Kemudian, masukkan santan bersama air daun pandan dan garam.
Sapukan acuan dengan minyak
Bakar di dalam oven selama 25 min suhu 250 darjah.
No comments:
Post a Comment