Kueh Bakar a.k.a Bahulu Kemboja...
Assalammualaikum & Hello to all my beloved friends... Wah..lama rasanya D x bersiaran di rumah sendiri..rumah pon dah bersawang sana sini...hehehe..biasalah nk bagi alasan ape lagi...line tenet D ler yg bermasalah x habis2 lagi...sungguh kecewa betul lah..huhu.. Oklah...D akan masukkan entry2 tertunda je lah gamaknye..hehe..dan Kueh Bakar nie mak D yang request!! hah?? mak yg request?? hehehe..slalu D anak beranak jer yg request nk mkn itu dan ini dari mak D..wahhh kali nie mak yg request plakkk!! eekeke..biasalah, kuih lama2 camni org tua2 suka kan...D buat seperti yg D belajar di kelas masakan tempohari ler..mudah jer nk mbuatnye...jom layanzzz...
RESEPI KUIH BAKARbahan2:-1 cawan tepung gandum 3/4 cawan gula1 cawan santan1/2 cawan air daun pandan/blend daun pandan4 biji telur1/2 sdt serbuk kayu manissecubit garamCara membutnya:-- Campurkan gula dan telur. Kacau sebati.
- Masukkan tepung dan serbuk kayu manis. Kacau sebati lagi.
- Kemudian, masukkan santan bersama air daun pandan dan garam.
- Sapukan acuan dengan minyak
- Bakar di dalam oven selama 25 min suhu 250 darjah.
No comments:
Post a Comment