Meneruskan legasi perniagaan satay ini daripada allahyarham ayahanda tercinta..dan kini telah lebih 25 tahun bertapak di Jalan Kelang Lama, Kuala Lumpur, Malaysia. Dikenali dengan nama NMY SATAY
Thursday, November 12, 2009
Dapur Berasap....
Assalamualaikum..salam ceria.
Rasanya..elok klu D mulakan dgn memasukkan entry ttg lauk pauk yg menjadi menu D utk sepanjang hari nie. Maklum je laa, org 'rajin' mcm D nie skali masak jer lauk pauk..then, hadap laa smpai mlm. Ade sesetengah org lain pulak..masak 2 kali sehari. Maksud D..lauk utk lunch lain..utk dinner kene masak lain pulak. Mmg sbenarnya (kata asben D ler) cara itu yg paling baik..kita punya masakan@makanan kene fresh...kira masak ari nie kene perabih ari nie gak ler..hehehehe. X elok dipanas2 kan dan mkn lagi esok harinye..
ok lah..D klu dah berceloteh..mmg tak henggat punye!! ekekekke..layan jer lah ye..
Labels:
lauk pauk
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
salam D
ReplyDeletewoo my peberet tu lauk yg kat tegah2 ..dah terliur ni...bilalah nak dpt mkn kat sane lg hehehe
sedapnyer! ni semua utk 1 hari nyer makan???
ReplyDeletekalo umah kitaorg, satu hari 1 lauk jek...
weh D, aku sukernyer la siput sedut tu!!!
len kali ko buat, bg aku sikit ek!
Salam..
ReplyDeleteKak Shiela : meh ler jgn memalu..memalu rugi!!
Mama Eyrfan : Kasih yg request lauk siput nie..mmg peberet dia..klu ko sudi..seperiuk aku tadahkan..kuikuikui...